Image Alt

Van Boer tot Bier

De route van boer naar bier

Zucht in de lucht.

Zucht, Borghman’s bier met ingrediënten op loopafstand

Zucht is een bijzonder nieuw bier. Het is een lentefris biertje met een smaak die doet verlangen naar meer: vandaar de naam Zucht… Zucht is extra speciaal doordat alle ingrediënten op loopafstand van de brouwerij zijn verzameld. De route van boer naar bier is ongekend kort.

De gerst voor Zucht is geteeld door Jan Steverink van De Slaege in Silvolde (een wandeling van 17 kilometer) en vermout door mouterij Masterveld in Ratum (15 kilometer gaans). De hop voor Zucht is geplukt bij Hogenelst Hop in Zieuwent (14 kilometer stevig doorlopen), terwijl het water voor Borghman’s nieuwe bier is opgepompt bij Corle, op 4 kilometer afstand van de stadsbrouwerij in het oude hart van Bredevoort.

Puur lekker dichtbij. Lekker hoeft niet van ver te komen. Niet alleen is dit beter voor onze planeet, maar ook krijgen de boer, de mouterij, de hopteler en de brouwer zo een eerlijke prijs én steunen we de regionale economie. Het is allemaal Puur Achterhoek en dat proef je als je Zucht drinkt. 

“Grassige geur en smaak… Zucht heeft een grassige geur en smaak. Je ervaart de frisheid van het voorjaar en een landerig zomers briesje. Je ruikt pasgemaaid Achterhoeks gras.

Borghman’s bierbostelbrood.  Over lokaal en duurzaam gesproken: van het restproduct bierbostel, dat tijdens het maischen in de brouwerij ontstaat, wordt eiwitrijk en vezelrijk bierbostelbrood gemaakt. Het bostel wordt toegevoegd aan het brooddeeg.

Bent u enthousiast en wilt u meer weten over ons bier en de brouwerij dan is een rondleiding in onze brouwerij mogelijk en vertellen onze brouwers alles over het proces bierbrouwen.