Image Alt

Drank & Klank

Onder het motto Drank & Klank presenteert de Borghman muzikale middagen en avonden in huiselijke sferen onder het genot van een drankje. Koningsdag en onze Bockbierdag zijn inmiddels vaste dagen voor Drank & Klank. In de maand augustus hebben we onze Zwoele Zomer Zondagmiddagsessies; vier zondagmiddagen met akoestische sessies op ons terras en bij slecht weer binnen.

Programma voor augustus 2022 is als volgt (onder voorbehoud):

Zondag 7 augustus – The Soulmates

De rasmuzikanten Günter Giesen en Martin Seysener, samen duo The Soulmates, spelen al meer dan twintig jaar samen.

Dit deden ze onder meer in de legendarische Original Sixties R&B and Soulshow, in Blues Notes en nog steeds in Roots 66 Revisited. Met zijn bluesy, soulful stem is Martin misschien wel een van de beste blueszangers in deze regio. Hij wordt vergezeld van de finalist van de Voice Senior 2021 en zanger van de Joe Cocker Tribute Band, Erik Hagelstein. Ze vertolken deze middag op smaakvolle wijze bekende blues, soul en rock classics. Songs van BB King tot Eric Clapton en van Arthur Conley tot CCR.

Zondag 14 augustus – Roots 66 Revisited

De tweede zondag op het podium een band die op bevlogen wijze americana, blues, country en rock classics vertolkt: Roots 66 Revisited. Al begin jaren ‘80 kwam de eerste bezetting van Route 66, later omgedoopt tot Roots 66, bij elkaar. In de afgelopen decennia hebben tientallen regionale muzikanten meegespeeld in deze band, die met maar liefst zeven muzikanten mede aan de wieg stond van de vermaarde Original sixties R&B and Soulshow. Onder de naam Roots 66 Revisited vertolken Fred, Günter, Marc, Martin en Peter deze zondagmiddag een mooie selectie van Westcoast, Blues en (Country)Rock classics. Semi-akoestisch gespeelde close harmony ballads en swingende songs.

Zondag 21 augustus – Ari & Helga

Deze zondagmiddag een duo in Bredevoort en voor veel muziekliefhebbers twee bekende gezichten. Ari & Helga, die met de band Balkanari een behoorlijke reputatie opbouwden. Nu brengen ze als duo Shock Royal ‘Reggae Balkan Dance Sound System’ in een stijlvol jasje met contrabas en zang, gitaar en didgeridoo groovebox. Ambacht en technisch vernuft gaan hand in hand en zorgen voor een feestje met een verrassende hartslag en 100% liefde voor de muziek.

Zondag 28 augustus – Bootsman

De serie zomerterras concerten wordt afgesloten door de band Bootsman. Ze hebben vaker in Bredevoort opgetreden en de concerten eindigden altijd met meerdere toegiften. De band Bootsman bestaat al geruime tijd en heeft veel verschillende samenstellingen gehad. Bootsman speelt Southern Blues-Folk. Bootsman heeft veel muzikaliteit aan boord met onder andere banjo, gitaar, bas, drums, cajon, mondharp en zang.

Zanger/gitarist John Elburg praat het concert met de nodige humor aan elkaar en het uitstekende en enthousiaste gitaarspel van Luc Poels is al jaren een begrip. Voeg daarbij Addi Hoopman op bas en Andres Swiatlovski op drums bij en gasten zijn verzekerd van een meer dan aangename zondagmiddag.

De Zwoele Zomerse Zondagmiddagen starten om 15.00 uur. Bij droog weer buiten, bij regen binnen. Entree is vrij.